Start Wie zijn wij Contact Route Nieuws

Wie zijn wij?

Ingrid de Ridder

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de opleiding voor oefentherapie Cesar. Ik heb daarna een tijd waargenomen in de praktijk van een collega waar ik met volwassenen, maar het meeste met kinderen heb gewerkt.

Sinds augustus 2005 heb ik (een deel van) de praktijk in Houten overgenomen, waar ik tot nu toe met veel plezier werk. Ik ben gestart met de maandag, woensdag en donderdag en sinds kort ben ik ook op vrijdag aanwezig.

  Om mijzelf verder te specialiseren in de kinderoefentherapie Cesar heb ik de cursus “Oefentherapie Cesar bij kinderen” gevolgd en start ik in 2006 met de post-HBO opleiding Kinderoefentherapie.

Marieke la Verge 

Ik ben in juni 2000 afgestudeerd en heb daarna op verschillende plaatsen waarnemingen gedaan in praktijken van collega’s. Sinds september 2001 ben ik eigenaar van een deel van de praktijk in Houten. Deze praktijk is gevestigd binnen een speciale school voor basisonderwijs. Ik werk hier op dinsdag en woensdag. Daarnaast werk ik 2 dagen in mijn andere praktijk in Werkendam. En daarbij zit ik ook nog in het laatste jaar van de verkorte opleiding om leerkracht in het basisonderwijs te worden. Deze opleiding volg ik om zo nog meer te leren over kinderen, pedagogiek en onderwijs. Daarnaast vind ik het belangrijk om, zeker gezien alle veranderingen in de gezondheidszorg, ervoor te zorgen dat ik naast de oefentherapie Cesar nog een mogelijkheid heb datgene wat ik het liefste doe, met mensen en kinderen werken, te blijven doen. 

Om de kwaliteit te waarborgen sta ik sinds mijn afstuderen geregistreerd in het Basis Kwaliteitsregister. Binnen de regio’s waarin ik werk doe ik mee aan een intercollegiale toetsingsgroep van oefentherapeuten Cesar. Wij komen meerdere keren per jaar bij elkaar en zijn dan bezig met casuďstiek en intervisie. Sinds mijn afstuderen heb ik verschillende bij- en nascholingscursussen en de post-HBO opleiding Kinderoefentherapie gedaan. Ik vind het erg leuk en leerzaam om mijn kennis te delen met studenten en begeleid daarom regelmatig stagiaires van de opleiding Oefentherapie Cesar te Utrecht.